Een vakantiehuis als romantisch ideaal ?

by Jos Deuling on 24 oktober 2010

vakantiehuis kopen frankrijk

Veel Frankrijk fans lopen rond met het idee om daar een vakantiehuisje te kopen. Frankrijk is hèt favoriete vakantieland van veel Nederlanders. Je zit in ieder geval in goed gezelschap. En er is vast wel iemand te vinden binnen je familie of kennissenkring die het huisje ook wel eens wil gebruiken als jij er niet bent.

Maar is het wel zo verstandig om een huis in Frankrijk te kopen ? Hoe aardig het idee ook lijkt ? Wat zijn de nadelen ?

Je zit jaar in jaar uit op één vaste lokatie. Je moet bij de aankoop dus niet over één nacht ijs gaan en eigenlijk al wel zeker weten dat dit ook de juiste lokatie is. Geen ‘impulsaankoop’ dus maar een weloverwogen besluit.

Eigenlijk wil je wel vaker gebruik maken van je vakantie huis en niet alleen in de zomervakantie. In het voorjaar een keer op en neer. Met de kerst. Voor elke trip ben je reiskosten kwijt. Dat kan in de papieren gaan lopen.

Hopelijk raak je emotioneel verbonden met je huisje. Afscheid nemen wordt dan moeilijk. Dat overkomt je niet als je gewoon een huisje of een gîte huurt voor een paar weken ergens in Frankrijk. Of gewoon een plekje op een camping. Je arriveert en na een week of 3 vertrekt je weer. De vakantiefoto’s blijven over als herinnering.

Als je een huisje hebt gekocht dat nog gerenoveerd moet worden, dan kan het erop uitdraaien dat je tijdens je vakantie zit te klussen en geen tijd over houdt om lekker uit te rusten en de batterij weer op te laden. Of klussen moet je hobby zijn natuurlijk. En als je de renovatie uitbesteedt ben je druk in de weer met het regelen van allerlei zaken. Als je ook nog eens in Nederland verblijft dan moet je dat allemaal op afstand doen.

Je moet ook allerlei juridische zaken regelen en zorgen voor de juiste verzekeringen. Er zijn vast wel wat buren te vinden die een oogje in het zeil willen houden als jij er niet bent. Maar een inboedelverzekering heb je echt wel nodig voor het geval er eens ingebroken wordt. Of stel je voor dat je in Nederland verblijft en je ziet op het journaal dat er noodweer op komst is in jouw regio en je weet dat het dak van het schuurtje los zit.

Een tweede woning in Frankrijk een romantisch ideaal ? Ja, het is niet eenvoudig weg een huiskopen, achterover leunen en 3 weken per jaar genieten van het uitzicht vanaf je terras.

Ben je op zoek naar een huis in Frankrijk? Bezoek dan mijn website : Huizen te koop in Frankrijk.

{ 1 comment… read it below or add one }

vakantiehuisfrankrijk.nl 25 september 2011 om 19:01

Als alternatief op kopen kun je ook een huisje huren. Dit is goedkoper dan kopen en je kan elk jaar een ander huisje huren. Mocht je je later verbonden voelen met een bepaalde streek of regio dan kun je altijd nog een huisje daar kopen, nadat je eerst een paar jaar gekeken hebt of je het daar naar je zin hebt.

Leave a Comment

Previous post: